Emily’s Frituur

Zwijnaardsesteenweg 153

Maandag tot vrijdag: van 11.30u tot 14u / van 17u tot 22u

Zondag: van 17u tot 22u

Website

Bij Emily’s Frituur worden de frietjes gebakken in passie. Geert en Caroline vertellen vol gloed én ongevraagd over hun prachtige zaak aan het team van 5 recensenten waarmee we deze op maandag 31 mei in het kader van de week van de friet bezoeken. Passie, als in onversneden romantiek, jawel: Emily is de naam van het dochtertje van het enthousiaste paar. Vroeger baatten zij Frituur Xantyp, de frituur die ooit zo hoge ogen gooide ter hoogte van de Keizer Karelstraat, uit. Ze verhuisden echter naar dit ruime pand aan de Zwijnaardsesteenweg met het oog op de opvoeding van hun kleine spruit. Passie met resultaat: de snacks bij Emily zijn zorgvuldig uitgekozen en perfect afgebakken. Bovendien kunt u in deze frituur ook terecht voor een uitgebreid assortiment aan originele hamburgers en gezondere happen.


Emily's Frituur, Zwijnaardsesteenweg, Gent

Stoofvleessaus waarvan je alleen al op het zicht weet dat je ervoor terugkeert, een zorgvuldig uitgekozen en perfect gekruid sateetje en grappige kippenuggets: Emily's frituur legt je in de watten.

Een grote met stoofvleessaus en mayonaise kost bij Emily 3.80 euro wat een zeer goede prijs is gegeven de grote portie en de heel erg lekkere stoofvleessaus. Sommige snacks zijn wel aan de dure kant: kippenuggets kosten 3 euro. De sito-test wordt met 2.50 euro net overleefd. Heel goede commentaren krijgen ook de hamburgers: met liefde bereid en daardoor een vrolijk in plaats van opgeblazen gevoel achterlatend. Minder overeenstemming is er over de smaak van de frieten: voor sommigen in het team missen ze wat zout en bovendien spreekt uit de pure smaak iets te weinig karakter.

Emily’s Frituur is zonder enige twijfel een aanrader, zeker voor de liefhebbers van ruime en verzorgde frituren. Geert en Caroline houden van hun zaak en dat geeft mooie resultaten. Indien ze het karakter van de smaak van hun frieten nog een beetje kunnen optrekken, zal deze nieuwe frituur spoedig een referentie zijn in de buurt.

 	Smaak frieten	** 	Prijs		€€ 	Charme		** 	Mogelijkheid eten ter plaatse: uitgebreid 	Sterke punten: 	Gepassioneerde uitbating. 	Zeer verzorgde en ruime frituur. 	Zorgvuldig geselecteerde snacks. 	Uitgebreid aanbod aan lekkere hamburgers. 	Lekkere stoofvleessaus. 	Zwakke punten: 	Smaak frieten mist tikkeltje karakter.

De Zwijnaardsesteenweg in al zijn glorie.

Share

Advertisements

3 Responses to “Emily’s Frituur”


 1. 1 Foxdie July 3, 2011 at 8:36 am

  Vroeger ging ik af en toe naar Xantyp, deftige frieten, zeker als de man des huizes ze bakte..

 2. 2 Leen April 3, 2012 at 3:37 pm

  Wat was ik triest toen ze plots weg waren uit Xantyp, wat was ik blij toen ik ze onverwacht terug gevonden had aan de Zwijnaardsesteenweg…


 1. 1 Puériculture | Soin Bébé Trackback on August 30, 2015 at 2:33 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Recent beoordeelde frituren

Frituur Watersportbaan (Watersportbaan)

Frituur Dampoort (Dampoort)

't Blauw Kotje (Kortrijksesteenweg)

Frituur Danny (Brugsesteenweg)

Emily's frituur (Zwijnaardsesteenweg)

Facebook-group

Frietjes van de Frituur (Hermans lacht)

Geelbruin (Man Bijt Hond)

Blog Stats

 • 415,476 visitors since May 2010
Advertisements

%d bloggers like this: